preloader
Новини
ef4e2fc2ead08c3a29f53ce8c7cede4b.png
173717fc980175e97e214b78c218692f.png
347fdac821acc347660f190dbe474e87.png
27/10/2014
9 типових помилок планування кухні, які можна уникнути
  1. Незручне розташування кухонного трикутника
    Для тих, хто не знає: кухонний трикутник включає в себе плиту, мийку і холодильник, - найбільш часто використовувані предмети на кухні. Простір між ними має бути вільним і забезпечувати вам безперешкодний доступ до кожного з «кутів». Крім того, периметр цього так званого трикутника повинен бути не дуже великим і не занадто маленьким: від 3,5 до 7,5 метрів. Інакше або вам ніде буде розвернутися, або приготування вечері перетворитися на міні-марафон.
  2. Недостатньо місць для зберігання
    Посуд, дрібна побутова техніка, баночки, пляшечки і коробочки зі всілякими їстівними припасами - всі ці атрибути сучасної кухні потрібно десь зберігати. Тому, щоб уникнути безладу, необхідно подбати про достатню кількість шаф і полиць. Якщо кухня не відрізняється великими розмірами, компенсуйте недолік горизонтального простору вертикальним. Кухонні шафи слід робити максимально високими. Кілька додаткових поличок можна розмістити над холодильником або плитою.
  3. Одне джерело світла
    Досить часто в інтер'єрі кухні використовують всього лише один стельовий світильник. Однак його може бути недостатньо для якісного освітлення робочих поверхонь, особливо, якщо над ними розташовані підвісні шафки. Забезпечити комфортне і безпечне приготування їжі в темний час доби допоможуть додаткові світильники з направленим світлом.
  4. Маленька робоча поверхня
    Занадто маленька площа стільниці створює безліч незручностей господарям кухні. Розширити робочу зону можна за допомогою додаткових конструкцій: багатофункціональної барної стійки або такого модного нині острова.
  5. Кухонний фартух з дешевого матеріалу
    Вибираючи матеріал для кухонного фартуха, слід згадати Антона Павловича Чехова і його знамениту фразу: «ми не настільки багаті, щоб купувати дешеві речі». Справа в тому, що економія на обробці робочої зони згодом неминуче призведе до додаткових витрат. Краще відразу витратитися на кілька квадратних метрів плитки або акрилу, ніж постійно перефарбовувати стіни.
  6. Відсутність витяжки
    Якісна втяжка здатна не тільки перешкодити поширенню небажаних запахів, які часом надовго вбираються в меблі та оздоблення, але вберегти кухонні поверхні від згубного впливу гарячих випарів, а значить - відстрочити дату наступного ремонту. Висновок: витяжка - це вигідна довгострокова інвестиція в інтер'єр кухні.
  7. Занадто великий острів
    Кухонний острів - зручний і практичний інтер'єрний елемент. Але тільки, якщо його розміри співмасштабні розмірам кухні. Великий острів не підвищує ефективність кухонного простору, а навпаки - погіршує його ергономіку і функціональність. В результаті замість додаткового комфорту ви отримуєте тісні вузькі проходи, і відсутність вільного доступу до кухонного трикутнику.
  8. Жертва моди
    Угнатися за модою, в тому числі і за інтер'єрною, неможливо. Тому не варто прагнути втілити в оформленні кухні всі новітні дизайнерські тренди - вони все одно скоро вийдуть з моди. Створіть інтер'єр, відповідний вашим естетичним уподобанням і він буде радувати вас не один рік.
  9. Сам собі дизайнер
    Створити якісний дизайн кухні без допомоги професіоналів - завдання не з легких. Адже крім естетичного вигляду, вона повинна мати такі якісні характеристики, як функціональність, ергономічність, безпека. Тому дизайнера слід сприймати не як джерело додаткових витрат, а як гарантію успіху вашого проекту.
Підписатися на розсилку