preloader
Новини
9ab9c64a88a16265665a197cff25e4d3.png
9aff2ed140b1f6ad6f54b0e4481afc9f.png
dafdfe3f99a8a52aa8eee1409f17741b.png
10/11/2014
Правила союзу кухні і вітальні

Функціонал простору кухні і вітальні різний, і при їх об'єднанні дизайнери RODA виділили 5 основних правил, які варто дотримуватися:

  1. Техніку для кухні краще вибрати вбудовану, так як громіздкий холодильник або плита можуть зухвало виділятися. Крім естетичного фактора тут є і практичний: вирішується проблема шуму, видаваного побутовою технікою, - меблеві стіни стають своєрідною звукоізоляцією.
  2. Відчуття простору легко зіпсувати величезними пеналами і шафами; краще вибрати окремі морозильні та холодильні камери більш компактних розмірів.
  3. Дизайнери рекомендують купувати кухонні гарнітури з закритими полицями і непрозорими дверцятами - вони виглядають більш охайно і не створюють враження хаосу в просторі. RODA пропонує спеціальні меблеві ансамблі для облаштування студійного простору, в яких всі меблі виконані в єдиному кольорі і стилі (серія Вудсток).
  4. Робоча поверхня повинна бути максимально звільнена від дрібної побутової техніки - її місце в шафах і тумбочках. Єдиний виняток - на кухонному «фартуху» вартує розмістити рейлінги з найнеобхіднішими аксесуарами.
  5. Обов'язкова умова поєднання «кухня + вітальня» - чистота і порядок: потрібне постійне прибирання, виключається брудний посуд в мийці і т. д.

Так як джерела світла в такому приміщенні служать не тільки за своїм прямим призначенням, але і розділяють простір на зони кухні і вітальні, можна розташувати два верхніх джерела світла і кілька локальних. При цьому використовуються самі різні моделі світильників: для кухні - це точкові або на кронштейнах, для вітальні - люстри, бра, торшери і пр.

Інтер'єр. Візуально центром квартири виступає зона відпочинку, тому при відкритому плануванні потрібно розташувати по центру один або кілька предметів внутрішньої обстановки, які об'єднані спільною ідеєю. В якості цього «центру тяжіння» можуть виступати значний м'який куточок або обідній стіл зі стільцями. А ось медіасистему краще розташувати таким чином, щоб вона була доступна як з кухні, так і з вітальні. Зона кухні може бути виділена за допомогою барної стійки - це і модно, і функціонально. А, якщо квадратні метри дозволяють, розділовою зоною може стати кухонний «острів».

Підписатися на розсилку