preloader
Новини
b21323234e43a868739d0e2f4fea3cc2.jpeg
14/12/2017
Pantone назвав колір 2018

     Драматичний, провокаційний, оригінальний, сучасний відтінок фіолетового – такими епітетами Pantone нагородив головний колір 2018.

    

     Ультрафіолетовий, починаючи з 1 січня 2018 року, займе перше місце серед наймодніших кольорів в одязі, макіяжі і інтер'єрі.


     За задумом фахівців Pantone ультрафіолетовий – це не просто колір 2018 року. Цей відтінок розкриває таємниці космосу і символізує собою ті відкриття, на порозі яких ми знаходимося. Головний колір наступаючого року – ультрафіолетовий – завжди був в центрі уваги ексцентричних і неординарних особистостей. Його любили такі ікони музичного світу, як Принс, Девід Боуї, Джиммі Хендрікс. Тому відтінок асоціюється з яскравою індивідуальністю і сміливістю. А також – з почуттям власної гідності і величчю. Не дарма ультрафіолетовий в пошані у королеви Великобританії Єлизавети II.


     Дизайнери RODA Design Lab  розкривають 5 секретів щодо застосування фіолетового кольору в інтер'єрі кухні


      Секрет 1. Використання як акценту. Якщо фіолетова кухня буде комфортна далеко не кожній людині, то кухню в нейтральних тонах з фіолетовими акцентами цілком можна назвати універсальною. Акцентами можуть стати: штори, столовий текстиль і посуд, стільці, фартух або настінний декор. Поради: Легкий спосіб зробити кухню стильною – використовувати фіолетовий колір в текстилі, а саме в оббивці меблів і шторах. Особливо гарні будуть вельвет і оксамит. Майте на увазі, що чим більше відтінок фіолетового йде в синяву, тим менше апетитною буде здаватися їжа на його тлі. Тому, вибираючи посуд, фартух або штори для оформлення обідньої зони або зони готування, віддавайте перевагу трохи рожевим відтінкам.


     Секрет 2. Використовуючи фіолетовий колір в масиві, його слід розбавляти. Якщо ви зважилися використовувати фіолетовий колір як основний, то ось які підказки можуть вам стати в нагоді: Цей колір стає свіже і м'якше в поєднанні з білим в пропорції 1: 1, а краще 1: 2 . Зробити таку кухню більш затишною можна за допомогою достатку деревних фактур. Так, наприклад, фіолетова кухня стане набагато затишніше в оточенні дерев'яної підлоги, стільниці і білих стін, а фіолетові стіни стануть хорошим фоном для дерев'яної кухні.
     

     Секрет 3. За допомогою фіолетового кольору можна створити оптичні ілюзії. Фіолетовий колір має здатність візуально віддаляти, зменшувати, але при цьому обтяжувати предмети меблів або будь-які поверхні. Щоб візуально «розсунути» стіни в маленькій кухні і трохи підняти стелю, потрібно одну стіну зробити фіолетовою, наприклад, поклеїти шпалери, а інші пофарбувати в білий або інший світлий колір. Також стелі стануть трохи вище, якщо фіолетовим оформити саму стелю або підлогу, але цей варіант розрахований, мабуть, тільки на найсміливіших оригіналів.


      Секрет 4. Такий колір особливо добре поєднується з жовтим, а також з золотом і бронзою. Як відомо, кожен колір має свою протилежність в колірному колі, з якою він може скласти найяскравішу пару. Фіолетовому у відповідність з цим правилом підходить лимонно-жовтий колір, але в інтер'єрі таке поєднання виходить занадто різким, тому жовтий краще використовувати в слабонасичених, вершкових відтінках, іноді в гірчичних або вохристих тонах. Тоді добродушний жовтий зробить меланхолійний фіолетовий м'якше і веселіше, а сам в його оточенні стане елегантніше і серйозніше. А ще він може стати прекрасним фоном для золотих і бронзових предметів декору або фурнітури - меблевих ручок, рамок для фотографій, посуду, столових приладів і ін. Головне тут не переборщити і з тим, і з іншим, інакше благородне поєднання стане химерним.

 

      Секрет 5. Отже, ми вже відзначили, що фіолетовий найкраще сусідить з білим і жовтим, але ось які поєднання будуть теж вдалі. В монохромній гамі: з його більш блідими відтінками (бузковим, і т. д.), а також з близькими кольорами рожевим, блакитним, синім. У контрастній гамі: зі своїм «батьком» червоним і близьким до нього помаранчевим (з великою обережністю). У поєднанні з цими фарбами фіолетовий повинен мати холодний тон. В нейтральній гамі: з усіма базовими кольорами – сірим, бежевим і коричневим, а також з усіма відтінками зеленого. Окремо виділимо комбінацію з чорним, так як, з одного боку, вони цілком поєднуються, але з іншого – в парі можуть виглядати занадто темними і депресивними.

Підписатися на розсилку